Vychutnajte si z pohára s čistým svedomím.

Změna klimatu je jednou z největších výzev naší doby. Tuto výzvu zvládneme naším inovativním nápojovým konceptem.

Jako inovativní společnost se snažíme neustále zlepšovat naše produkty a technologie – na základě potřeb našich zákazníků a v harmonii s naším prostředím.

Technická univerzita ve Grazi vypočítala ekologickou stopu a CO2 stopu našeho nápojového konceptu Grapos. Byli jsme přesvědčeni, že dopad bude dobrý. Dosáhli jsme však vynikajících výsledků:

Studie (dokončena v roce 2012):

„Srovnejte ekologickou stopu a CO2  stopu sklenice nealkoholického nápoje Grapos, který se podává hostovi v restauraci, s ekvivalentním lahvovým nápojem.“

Porovnání nám dává jistotu:

Ekologická stopa je o 90 % menší než u lahvového nápoje. Přestože při výpočtu skleněné láhve byl vzat v úvahu životní cyklus produktu 50 let. Stopa
CO2 je také o 90 % menší než u nápojů v opakovaně použitelných skleněných lahvích.

Shrnutí:

Naše ekologická stopa je o 90 % menší než u balených nápojů, přestože láhev byla vypočtena s životním cyklem 50 let.
I CO2 stopa je o 90 % menší než u nápojů v opakovaně použitelných skleněných lahvích.
 

Účet za dojičku
Pokud by všichni Rakušané použili Grapos místo láhve jen jednou, s úsporou emisí CO2 by mohli obletět Zemi 63krát autem nebo letět na Měsíc 5krát*.
Vyplatí se chytit sklenici!

Snížíte i svoji stopu
S nápojovým konceptem Grapos ušetří každý restaurátor při chlazení nápojů až 44 % CO2 a přibližně 40 % energie. Chladírny a chladírny již nejsou potřeba, protože nápoj se chladí přímo při čepování do výdejního systému. To vám ušetří investiční náklady na drahou chladící techniku ​​a vysoké náklady na energii.

Každá společnost, která pracuje s konceptem Grapos šetrným ke klimatu, bude moci v budoucnu své hosty upozornit na to, že každým nápojem aktivně přispívá k ochraně klimatu. Je to dobré pro image a prodej – a především pro naši planetu.

* Zdroj: ecoinvent